2. helmikuuta 2017

Porsasta ja ananasta hapanimeläkastikkeessa


Tässä taannoin iski hirmuinen mieliteko kiinalaista hapanimeläsoossia kohtaan. Kauppakeskus-kiinalainen pelasti akuutin tilanteen, mutta pitihän sitä sitten Ihan Itekin päästä kokkaamaan. Ananaksella makeutetun mainion kastikkeen ohje löytyi Serious Eatsista ja possureseptin O sävelsi itse.

Porsasta ja ananasta hapanimeläkastikkeessa
porsaanlihat:
3 porsaankyljystä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua mustapippuria
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl merisuolaa
0,25 tl chilihiutaleita
0,25 tl valkosipulijauhetta
2 rkl vehnäjauhoa
reilusti rypsiöljyä paistamiseen

hapanimeläkastike:
1 kypsä, makea ananas
0,75 dl vastapuristettua (veri)appelsiinimehua
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl shampanjaviinietikkaa
2 rkl tomaattipureeta
0,25 tl chilihiutaleita
2 tl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä

tarjoiluun: basmatiriisiä

Leikkaa kyljyslihat suupaloiksi. Sekoita kuivamausteet oliiviöljyn joukkoon ja hiero marinadi lihanpaloihin. Anna maustua viileässä vähintään parin tunnin ajan.

Jauhota lihanpalat ja ruskista ne kuumalla pannulla öljyssä. Vähennä lämpöä ja anna lihojen kypsyä vielä vartin verran.

Pilko ananas suupaloiksi ja siirrä palat kattilaan. Lisää perään appelsiinimehu, raastettu inkivääri, valkosipuli, soijakastike, viinietikka, tomaattipuree ja chilihiutaleet. Kiehauta kastike. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seosta teelusikallinen kerrallaan kastikkeen joukkoon, kunnes se sakenee sopivan paksuiseksi.

Sekoita lihanpalat kastikkeen joukkoon ja tarjoile annokset keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti