7. marraskuuta 2016

Punajuuri-vuohenjuustopasta

Klassinen punajuuri-vuohenjuusto-hunaja-trio sopii erinomaisesti maustamaan nopean kasvispastan. Annosta syö jo silmillään, niin kaunis punajuuren värjäämä spaghetti on lautasella.

Resepti löytyi K-Ruoka-lehdestä 5/2016.

Punajuuri-vuohenjuustopasta
400 g laadukasta spaghettia
500 g punajuuria
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
1 tl merisuolaa
0,5 tkl hunajaa
0,25 tl vastajauhettua mustapippuria
1 ruukku basilikaa
150 g vuohenjuustokiekko

Raasta kuoritut punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vesi, suola, mustapippuri ja hunaja. Anna seoksen hautua noin vartin verran tai kunnes punajuuriraaste on napakan kypsää.

Keitä pasta al denteksi ja säästä kupillinen keitinlientä.

Riivi basilikanlehdet silpuksi ja murusta vuohenjuusto.

Lisää pasta, basilika ja puolet vuohenjuustosta punajuuriseoksen joukkoon ja sekoita varovasti. Notkista pasta tarvittaessa lorauksella keitinvettä ja/tai oliiviöljyä.

Ripottele loput vuohenjuustosta annoksien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti