1. syyskuuta 2016

Suppilovahveronuudelit

Arkistojen kätköjä penkoessani vastaan tuli ajankohtainen sieniresepti. Tämä on tullut tehtyä joskus pari vuotta sitten, mutta jäänyt jostain syystä julkaisematta. Noh, parempi myöhään, sieniaika on joka vuosi.

Suppilovahverot ovat sen verran monipuolisia sieniä, että ne sopivat lähes mihin tahansa ruokaan. Hyvin (muistaakseni) maistui tämäkin aasialaisvivahteinen suppilowokki.

Suppilovahveronuudelit
3 levyä riisinuudeleita
2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
0,5 l vettä
2 porkkanaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
100 g baby-pinaattia
1 tl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
seesamiöljyä

Kastike:
2 rkl soijakastiketta
puolikkaan limetin mehu
1 tl riisiviinietikkaa
ripaus tulista chilijauhetta

Valmista riisinuudelit ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Laita suppilovahverot likoamaan kylmään veteen. Siivuta porkkanat ja sipuli sekä murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

Lorauta wokkipannuun seesamiöljyä ja kuullota porkkanat ja sipulit. Lisää joukkoon pinaatit ja seesaminsiemenet. Purista sienistä vesi ja lisää sienet wokkiin. Wokkaa 5-10 minuuttia tai kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valuta nuudelit ja lisää wokkiin, sekoita hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon kastike, kuumenna ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti