12. syyskuuta 2016

Ankanrintaa, aprikooseja ja vinokkaita

Mehukas aprikoosi, rapeanahkainen ankanrinta ja voissa paistetut osterivinokkaat muodostavat herkullisen tasapainoisen trion. Annosta voisi kutsua myös lämpimäksi salaatiksi, koska lautasen pohjalta löytyy myös miedosti pippuriselta maistuvia valkoretikan eli daikon-retiisin ituja sekä suolaisen kirpsakkaa viinisuolaheinää.

Paistettua ankanrintaa, aprikooseja ja vinokkaita
2 ankanrintaa
4 aprikoosia
100 g kuningasosterivinokkaita
2 rkl voita
100 g valkoretikan ituja (myös nimellä daikon-retiisi)
1 ruukku viinisuolaheinää
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Trimmaa ankanrinnat ja hiero pintaan reilusti suolaa sekä mustapippuria. Leikkaa nahkaan ristiviillot ja laita ankarinrinnat nahka alaspäin kylmälle valurautapannulle. Nosta pannun lämpöä hyvin hitaasti (mitä hitaammin, sitä parempi). Kun rasva on sulanut ja nahka on saanut väriä ja rapeutta, käännä ankat. Ruskista vielä hetki ja siirrä ankat sitten 150 asteiseen uuniin. Paista ankkoja, kunnes niiden sisälämpötila on 56 astetta. Nosta rintapalat lepäämään vartiksi ja siivuta ne ennen tarjoilua.

Puolita aprikoosit, poista kivi ja paahda puolikkaita 200-asteisessa uunissa kymmenen minuutin ajan.

Puolita osterivinokkaat ja paista sienet voissa kullanruskeiksi.

Kokoa lautasille salaattipeti ja lorauta päälle kevyesti oliiviöljyä. Asettele, sienet, aprikoosit ja ankanrintasiivut salaattipedille. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti