18. joulukuuta 2015

Joulumenu 2014

Viime vuoden jouluruokailumme oli iloinen sekamelska eri perinteitä, sillä esimerkiksi supermaukkaat jouluporsaat löysivät tiensä pöytäämme Espanjasta ja viinit olivat peräisin saksanreissultamme. Jälkiruokasaston hitiksi muodostuivat valkosuklaalla kuorrutetut taatelikuppikakut, niitä olen muistellut vesi kielellä tässä pitkin vuotta.

Iberian niemimaa tulee pysymään joulumenussamme merkittävässä roolissa myös tänä vuonna, sillä kuun alun Teneriffanlomalta tuli taas kuljetettua kotiin kilotolkulla ilmakuivattua lomoa ja kestomakkaroita, tietysti tammenterhoja natustelleiden mustien possujen lihasta. Kokonaiset koivet jätimme sentään tällä kertaa hieman haikein mielin paikallisten joulupöydissä nautittaviksi.

Vuoden 2013 perinteisempi joulumenu on myös kirjattu ylös ja ihan kaikki jouluiset reseptimme löytyvät puolestaan täältä.

Joulumenu 2014

Alkupalat:

Pääruoat:

Jälkiruuat ja kahvipöydän antimet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti