16. heinäkuuta 2015

Vietnam-henkinen flank steak -salaatti

Meillä syödään naudan kuvepaistia eli flank steakia aika usein, se kun on maailman helpointa vain paistaa ja siivuttaa salaatin kaveriksi. Aasialaiset maut sopivat kuvepaistiin joko jo marinadissa tai sitten vasta kastikkeessa, kuten tässä raikkaassa vietnamilaistyylisessä salaatissa.

Vietnam-henkinen flank steak -salaatti 
500 g naudan kuvelihaa (flank steak)
1 pieni kerä rapeaa salaattia, esim. romaine
2 kevätsipulia
3 retiisiä
7 cm kurkkua
1 porkkana
1 punainen miedohko chili
2 laattaa riisinuudeleita (vermiselli)
mustapippuria
vuorisuolaa

kastike:
0,5 yksikyntinen valkosipuli
0,5 punainen mieto chili
1 rkl inkivääriä raastettuna
0,5 limetin mehu
1 rkl ruskeaa sokeria
2 tl vaaleaa riisiviinietikkaa
2 tl tummaa riisiviinietikkaa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl vettä

Suolaa ja pippuroi liha ja anna sen marinoitua kylmässä muutaman tunnin ajan. Nosta liha hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön ennen ruuanvalmistusta.

Valmista aluksi kastike. Poista chilistä siemenet ja silppua se ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Viipaloi salaatti, retiisit, kurkku, kevätsipulit ja chili. Vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.

Valmista vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan (mutta älä keitä liisterimöykyksi, pidempi liotusaika haaleassa vedessä tuo parhaimman tuloksen).

Grillaa kuveliha mediumiksi (sisälämpötila 55 astetta). Siirrä pihvi folion sisään vetäytymään 10 minuutiksi. Kokoa tällä välin salaatin muut osat lautasille lautaselle ja leikkaa pihvi juuri ennen tarjoilua vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Kruunaa koko komeus salaatinkastikkeella.

4 kommenttia:

  1. Ihanalta vaikuttaa tämä salaatti! Kalakastike se vie välittömästi Vietnamiin :):

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalakastike on kyllä yhtä kuin Vietnam tai Thaimaa :)

      Poista
  2. On kyllä raikkaan ja maukkaan kuuloinen salaatti, tosi kivat mausteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, raikas kotiaasialainen toimii aina :)

      Poista