8. kesäkuuta 2015

Tortillalasagne ja salsa verde

Kahta suomalaisten suosikkiarkiruokaa hauskasti yhdistävä, herkullinen tortillalasagne valmistuu nopeasti ja maistuu todistetusti koko perheelle yksivuotiaasta lähtien. Kaikkiruokainen, chilitahnaakin suoraan purkista natustava Pikkukokki ei tosin ole ehkä edustavin otos suomalaisesta peruspetteristä, mutta ainakin näin ennen uhmaikää meillä halutaan innolla osallistua ruuanlaittoon ja syödään äänekkäästi maiskuttaen ihan kaikkea. Nirsoiluvaihetta kauhulla odotellessa.. :)

Tortillalasagne (piirakkavuokaan)
4 isoa vehnätortillaa
2 tomaattia
n. 1 dl juustoraastetta

jauheliha-papukastike:
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl epazotea
1,5 tl meksikolaista oreganoa
1 tl chipotlea
1 tl jeeraa
2 ml cayennepippuria
400 g mustapapuja
175 g kidneypapuja
400 g tomaattimurskaa
400 g sika-nautajauhelihaa
vuorisuolaa
mustapippuria

Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipulit.  Kuullota sipuleita ja mausteita kymmenisen minuuttia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää mukaan huuhdotut säilykepavut ja tomaattimurska. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta lopuksi makusi mukaan muutamalla rouhaisulla pippuria ja suolaa.

Voitele piirakkavuoka kevyesti öljyllä. Lado vuokaan vuorotellen tortilloja, kastiketta, kuutioitua tomaattia ja juustoraastetta. Lisää lasagnen päällimmäiseksi tortilla ja ripottele sen päälle juustoraastetta. Paista lasagnea 200-asteisessa kiertoilmauunissa 15-20 minuutin ajan. Tarjoile salsa verden kera.

Salsa verde
4 valkosipulinkynttä
1 nippu silolehtipersiljaa
1 nippu korianteria
1 nippu basilikaa
1 nippu oreganoa
1 tl punaviinietikkaa
2, rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
vuorisuolaa
mustapippuria

Surauta kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi monitoimikoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti