19. marraskuuta 2014

Fasaania ja calvadoskastiketta

Fasaaninmetsästyskausi on ollut käynnissä jo hyvän aikaa, joten päätimme suunnistaa paikallisen sittarin pakastealtaalle metsälle. Saaliiksi saimmekin paketin fasaaninrintaa. Urbaania riistametsästystä parhaimmillaan siis. Tämänkaltaista metsästystä joutuu valitettavasti täällä pk-seudulla harrastamaan, varsinkin, kun se metsästäjäntutkinto on edelleen suorittamatta. Ajatuksissa sen suorittaminen on ollut nimittäin melko monta vuotta ja varuilta ostin aikoinani jo metsästysjousenkin tulevaa harrastusta varten. Ensi vuonna sitten...

Fasaani on kyllä todella maukas lintu, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli siihen ei ole vielä päässyt tutustumaan. Erittäin mureaa, kunhan muistaa jättää lihan reilusti roseeksi.

Tällä kertaa lisukkeeksi teimme tuorepastaa ja kastikkeeseen inspiroiduin tämän blogin reseptistä.

Viinisuositukseksi voimme antaa runsaan ja paahteisen valkoviinin: Joseph Drouhin Rully 2012

Fasaanin rintafileet
4 kpl fasaanin rintaa
merisuolaa
mustapippuria
öljyä

Siisti fasaanin rintafileet ja poista mahdolliset haulit. Hiero pintaan reilusti suolaa ja pippuria ja jätä lämpenemään huoneenlämpöiseksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Ruskista fileet nopeasti kuumalla pannulla ja kääri folioon. Siirrä folionyytti uuniin 10-15 minuutiksi, fasaani saa jäädä mediumiksi. Anna fileiden levähtää vartin verran folion sisällä ennen leikkaamista.

Calvadoskastike
4 siivua pekonia
voita
1 iso salottisipuli
0,5 dl calvadosta
2,5 dl vispikermaa
1 hapan omena
merisuolaa
mustapippuria

Viipaloi pekoni ja hienonna sipuli. Paista pekoni voissa rapeaksi pannulla, vähennä lämpöä ja lisää joukkoon sipulisilppu. Kuullota viitisen minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Kaada joukkoon calvados ja liekitä kastike (muista sammuttaa liesituuletin liekityksen ajaksi, ettei talo pala).

Kun liekit ovat sammuneet, nosta pannu takaisin liedelle ja kaada joukkoon kerma. Kiehauta kastike ja rouhi joukkoon suolaa ja pippuria. Kuori omena ja leikkaa se lohkoiksi. Lisää lohkot kastikkeen joukkoon ja anna hautua kannen alla viitisentoista minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Eipä muuten ole tullut fasaania kokeiltua, pitäisiköhän lähteä viikonloppuna metsälle sittarin pakastealtaalle. Ja hyvä syy käydä koukkaamassa pitkästä aikaa pullo calvadosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vain! Onneksi on tosiaan olemassa myös nuo urbaanit metsästysmaastot; jotenkin kun veikkaan, että siellä me käydään suurista puheista huolimatta taas ensi vuonnakin.. :)

      Poista