25. elokuuta 2014

Sherrylammas kermakastikkeella

Tämä kokeilu syntyi kaupassa pikaisen googlailun tuloksena. Ajatuksena oli tehdä karitsasta jälleen jotain, mutta tällä kertaa hakusessa oli jokin hieman tavanomaisesta poikkeava annos. Ensin mietimme konjakkimaustettua karitsaa, mutta jostain päädyimme kuitenkin sherryyn. Resepti taisi olla muunnelma tästä ohjeesta, joka osui googlen hakutuloksissa ensimmäiseksi sherrylammasta googlettaessani. Lopputulos oli erinomainen, jämämarinadi kannattaa ehdottomasti käyttää kastikkeeseen myös.

Sherrylammas
4 kpl lampaan tai karitsan paahtopaisteja (n. 600 g)
1 dl sherryä
0,5 dl soijakastiketta
0,25 dl tummaa siirappia
puolikkaan sitruunan mehu
7 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
kourallinen timjamia
kourallinen minttua
mustapippuria

Sekoita nesteet keskenään. Hienonna valkosipulit ja yrtit morttelissa ja lisää nesteiden sekaan. Rouhi perään mustapippuria ja hiero koko komeus karitsan paahtopaistien päälle. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.

Kun lihat ovat marinoituneet, pyyhi niistä ylimääräiset marinadit ja kuivaa paahtopaistit. Ota marinadi talteen kastiketta varten. Paista paahtopaisteista pinnat kiinni kuumalla pannulla, vähennä lämpöä ja hauduttele kunnes sisälämpötila on 53-54 astetta. Kääri folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

Tarjoa riisin sekä kermakastikkeen kera.

Kermainen sherrykastike
ylimääräinen sherrymarinadi
2 dl vispikermaa
maizenaa

Keitä marinadia kattilassa kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Sekoita joukkoon kerma ja suurusta kastikkeeksi maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti