10. kesäkuuta 2014

Sitruunaiset kesäkurpitsacupcaket

Halusin viikonloppuna tehdä kylään tuleville kavereille jotain vähän erilaista, ja päässä syntyi idea amerikkalaistyyppisistä kesäkurpitsamuffineista (taikinan ohje löytyi Belle Baie -blogista). Rapatessa roiskui ja halpis-paperimuffinivuokia käyttäessä homma kirjaimellisesti levisi käsiin, joten suunnitelma vaihtuikin lennossa cupcakeihin.

Tarjolle kuppikakut pääsivät kokonaan ilman paperivuokaa, sen verran ruman näköisiksi ne uunissa muuttuivat. Raikkaan sitruunakuorrutteen kanssa maku oli kuitenkin suorastaan erinomainen! Vieraat eivät siitä tosin ehtineet nauttimaan, sillä torttusten erinomaisuus paljastui vasta, kun niitä mutusteli jääkaapista (samantien useamman kappaleen putkeen, kevyitä kun ovat...) vuorokauden kuluttua paistamisesta. Tämä herkku ottaa siis aikansa makustuakseen ja kannattaa myös aivan ehdottomasti tarjoilla jääkaappikylmänä. Kokeilemisen arvoinen setti!

Sitruunaiset kesäkurpitsacupcaket (20 kpl)
200 g voita
4 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
2 tl jauhettua kanelia
2 tl jauhettua vihreää kardemummaa
2 appelsiinin raastettu kuori
1 dl vispikermaa
400 g raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
110 g voita
340 g tomusokeria
1 sitruunan mehu

Koristeluun:
Sokerikoristeita

Ota voi huoneenlämpöön. Kuori kesäkurpitsa ja raasta se pieneksi raasteeksi. Raasta myös appelsiineista kuoret. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon kananmunat. Vatkaa vielä hetki. Heitä mukaan appelsiininkuoriraaste ja kerma. Sekoittele sitten joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi kurpitsaraaste.

Täytä cupcakevuoat taikinalla ja paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä cupcaket kylmään vetäytymään vuorokaudeksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää joukkoon maun mukaan sitruunamehua. Kaavi kuorrute pursottimeen ja siirrä pursotin jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, jotta kuorrute kovettuu ja pysyy pursottaessa paremmin kasassa. Kuorruta ja koristele cupcaket ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti