2. toukokuuta 2014

Karpalo-valkosuklaa-cookiet

Valkosuklaa ja karpalo toimivat täydellisesti yhteen näissä taivaallisissa cookieissa, joiden ohje noudattelee pääosin Wicked Sweet Kitchen (ex-Suklaapandan keittiössä) -blogista löydettyä reseptiä. Bongasin sieltä linkin originaaliohjeeseen Sally's Baing Addiction -blogiin vasta, kun taikina oli jo valmis, joten Sallyn hehkuttaman maissitärkkelysvinkin kokeilu jää seuraavaan kertaan. Toisaalta en kyllä keksi, miten nämä ihanuudet voisivat enää paremmiksi muuttua...

White chocolate chip cranberry cookies eli valkosuklaa-karpalo-cookiet
(16 kpl n. 50 g painavia keksiä, 2 pellillistä)

170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g valkoista sokeria
1 kananmuna
250 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,3 tl vaniljajauhetta
0,25 tl hienoa merisuolaa
130 g valkosuklaata
120 g kuivattuja karpaloita

Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeää voita ja sokereita keskenään kulhossa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä minuutin verran. Lisää joukkoon vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljajauhe sekä suola ja sekoita tasaiseksi.

Pilko valkosuklaa noin neliösentin palasiksi veitsellä. Lisää suklaapalat ja karpalot taikinaan ja siirrä kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muotoile taikinasta leivinaperilla vuoratuille uunipelleille noin 50 gramman painoisia palloja (älä litistä, keksit muotoutuvat uunissa). Paista cookieita 14 minuutin ajan, kunnes niiden reunat saavat hieman väriä, mutta varo paistamasta niitä yli, jotta keksien sisus pysyy sitkaana. Anna keksien jäähtyä rauhassa pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti