13. tammikuuta 2014

Sing jau chaau mai eli singaporelaiset nuudelit

Ennen joulua iski kova himo kunnollisiin aasialaisiin ruokiin ja niitä tulikin tehtyä jonkin viikon aikana varmasti kymmenkuntaa sorttia. Tässä viikon aasiakokkailuista yksi nuudeliresepti. Ruoka on hieman perus nuudeliwokkia työläämpi valmistaa, mutta ei mikään vaikea. Lopputulos on erinomainen ja varsinkin marinadi toimii todella hyvin. Marinadin aineksista haastavimpia on löytää varmasti keltainen papukastike ja punainen käynyt tofu, mutta ainakin Hakaniemen etnokaupoista nämäkin löytyy.

Resepti on mukailtu kirjasta "Aasialainen keittokirja".

Cha siu -marinadi
1 tl murskattua keltaista papukastiketta
1 tl punaista käynyttä tofua
1 tl hoisinkastiketta
1 tl osterikastiketta
1 tl tummaa soijakastiketta
 1 tl sokeria
2 tl riisiviiniä
0,5 tl seesamiöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kipossa marinadiksi.

Sing jau chaau mai eli singaporelaiset nuudelit
120 g porsaan ulkofileetä
1 rkl hunajaa
150 g riisinuudeleita eli vermisellejä
3 rkl pähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä
400 g tiikerirapuja
1 keltasipuli
1 rkl garam masalaa
1 vihreä paprika
1 tl sokeria
1 tl ruususuolaa
2 tl kasvislientä
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
200 g mung-pavun ituja

Leikkaa porsaanfilee pituussuunnassa kahtia. Laita palaset vierekkäin marinaattoriin (tai johonkin muuhun astiaan) ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua hyvin, vakuumimarinaattorissa puolisen tuntia. Kuumenna uuni 220 asteeseen ja laita porsaanlihat uuniin vierekkäin ritilälle (säästä marinadi). Aseta ritilän alle kattila, jossa on kiehuvaa vettä. Paista lihoja 15 minuutin ajan ja vähennä sitten lämpöä 180 asteeseen. Käännä lihapalat ja sivele marinadilla. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ota lihat uunista ja kuumenna parilapannu. Sivele lihat hunajalla ja paahda parilalla muutaman minuutin ajan lihoja kertaalleen käännellen. Anna lihojen jäähtyä ja leikkaa liha sitten ohuiksi viipaleiksi.

Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna vokkipannulla 2 rkl öljyä. Hienonna valkosipuli ja kuullota sitä öljyssä, lisää sitten joukkoon tiikeriravut. Paista sekoittaen, kunnes rapujen väri alkaa muuttua punertavaksi, siis noin minuutin ajan. Lisää joukkoon säilyttämäsi marinadi ja paista sekoitellen minuutin ajan. Siirrä ravut sivuun odottamaan.

Pese vokkipannu ja lisää 1 rkl öljyä. Viipaloi sipuli ja kuullota sitä öljyssä noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon garam masala. Suikaloi paprika ja lisää pannulle yhdessä suolan, sokerin ja kasvisliemen kanssa. Paista kaksi minuuttia. Lisää joukkoon soijakastike ja nuudelit. Sekoita. Lisää joukkoon pavunidut, ravut ja porsaanliha ja kuumenna vokki höyryäväksi. Tarjoile heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti