10. syyskuuta 2013

Pekonisienisalaatti

Tässä hieman ruokaisampi salaatti raavaaseen makuun. Annokset hupenivat nopeasti raskaan työpäivän jälkeen. Aivan joka päivä ei meidän toimistotyöläisten kannata kuitenkaan tällaisia salaatteja popsia, vaikka hyvää onkin.

Salaatti (2 hengelle)
1 ruukku jäävuorisalaattia
4 kpl kananmunia
100 g kirsikkatomaatteja
15 cm kurkkua
1/2 keltasipuli
1 ruukku sitruunamelissaa
4 kpl mustan everstin valkosipulinkynsiä
loraus valkosipulinkynsien marinadia
loraus Arbequina-oliiviöljyä
loraus sinappiöljyä
ripaus vuorisuolaa
rouhaisu mustapippuria

Pilko kasvikset lautaselle, lorauta päälle öljyt sekä rouhi joukkoon suolaa ja pippuria. Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä, lohko ja asettele salaatin päälle. Lisää juuri ennen tarjoilua annoksen päälle lämpimät pekonisienet.

Pekonisienet
6 kpl isoja herkkusieniä
2 pkt pekonia
6 rkl voimakasta koskenlaskijaa
mustapippuria

Poista sienistä jalat ja lusikoi sulatejuustoa lakin sisään. Rouhaise päälle pippuria ja kiedo kaksi pekonisiivua ristikkäin sienen ympärille. Laita sienet uunipellille kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paista samalla mahdolliset ylijääneet pekonisiivut extralisäkkeeksi. Ota sienet pois noin puolen tunnin kuluttua. Lado salaatin päälle ja syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti