20. elokuuta 2013

Jauhelihatrilogia - Osa 2: Välimeren lihapullat

Jauhelihatrilogia jatkuu Välimeren lihapullilla. Ei aivan perinteisiä lihapullia, jauhelihasta saa ihmeitä aikaan, kun hieman jaksaa vaivata aivonystyröitään. Tämä annos ei kauaa lautasella vanhene.

Trilogian ensimmäinen osa löytyy täältä.

Välimeren lihapullat
700 g nauta-sika -jauhelihaa
2 uuden sadon punasipulia
140 g pekonia
150 g fetajuustoa
2 kananmunaa
100 g puolikuivattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3/4 ruukkua basilikaa
ruususuolaa
mustapippuria

Viskaa kippoon jauheliha. Silppua sipulit ja pekonisiivut, lisää ne ja kananmunat jauhelihan joukkoon ja sekoita tiiviiksi taikinaksi. Pilko puolikuivatut tomaatit ja basilika, sekoita nekin taikinan joukkoon yhdessä suolan ja pippurin kanssa. Leikkaa lopuksi feta kuutioiksi ja sekoita palaset varovasti taikinan sekaan niin, etteivät ne murene. Muotoile taikinasta 14 reilunkokoista lihapullaa. Varmista, että lihapullat ovat tiiviitä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista lihapullat voissa kuumalla pannulla niin, että pullat saavat kauniin paistopinnan. Siirrä lihapullat uunipellille ja säilytä paistonesteet pannulla kastiketta varten. Kun uuni on kuuma, paista lihapullia keskitasolla noin 20 minuuttia. Lihapullien paistuessa, keitä tomaattikastike.

Tomaattikastike
1 kg tomaattimurskaa
6 valkosipulinkynttä
1/4 ruukkua basilikaa
lihapullien paistonestettä
mustapippuria

Kippaa tomaattimurska isoon kattilaan kiehumaan. Pilko joukkoon valkosipulit ja kaada sekaan myös lihapullien paistonesteet. Mausta pippurilla. Lisää joukkoon ennen tarjoilua tuoretta basilikasilppua. Tarjoile spaghetin ja lihapullien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti