27. heinäkuuta 2013

Punaherukka-valkosuklaamuffinit

Mökillä osa punaherukoista oli jo kypsiä, joten nappasimme kotiin lähtiessä nopeasti mukaan pienen pussillisen. Ja onneksi nappasimme, sillä näistä muffineista tuli aivan mielettömän hyviä! Ohjeen tuunasimme KakkuUnelmia-blogin reseptin pohjalta - originaalireseptin maidon voi muuten huoletta korvata vedellä, jos ei leipomista varten jaksa käydä kaupassa :)

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit (8 kpl)
1 dl sokeria
0,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1,75 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
40 g voita
2,5 dl punaherukoita
50 g valkosuklaata

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää voisulan joukkoon vesi ja kananmuna ja sekoittele tasaiseksi esim nuolijalla. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita taas tasaiseksi. Kuutioi suklaa punaherukoiden kokoisiksi kuutioiksi. Lisää suklaa ja herukat lopuksi varovasti taikinan joukkoon. Jaa taikina 7-8 vuokaan ja paista muffineja 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Koristele muffinit ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti