8. toukokuuta 2013

Mustikkamojito-sorbetti


Jäätelöfriikkinä olen kärttänyt kunnon kompressorillista jäätelökonetta ties kuinka ja kauan, tostaiseksi laihoin tuloksin. Tämä ohje ei hankintaa ainakaan edistänyt, sillä vappuaaton jälkiruokapöydässä todistettiin, että sorbetista saa erinomaista myös ilman jäätelökonetta. Yhdistelin käyttämämme reseptin Crumbles for everyonen ja Helsingin Sanomien julkaisemista ohjeista.

Mustikkasorbetti
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
5 dl mustikoita
2 rkl rommia
2 rkl limemehua
0,5 dl mintunlehtiä

Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne yhdessä sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Laita tehosekoittimeen rommi, limemehu, mustikat ja mintunlehdet ja aja seos tasaiseksi. Yhdistä valkuaisvaahto mustikkamassaan varovasti nostelemalla ja kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Laita sorbetti pakastumaan vähintään 3-4 tunniksi ja sekoittele sitä aluksi kolme kertaa lusikalla aina puolen tunnin välein kuohkean ja sileän rakenteen varmistamiseksi. Vuole valmiista sorbetista lusikalla palloja ja koristele annos mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti