25. huhtikuuta 2013

Venäläinen hapankaalikeitto

Jääkaapissa sattui eräs päivä olemaan paketti hapankaalia, ja siitä piti keksiä jotain ruoka-aihiota. Mutkien kautta törmättiin tällaiseen reseptiin, jota päätettiin kokeilla, toki hieman itse tuunattuna. Hyvää oli.

Hapankaalikeitto
400 g naudan jauhelihaa
400 g hapankaalia
1 l lihalientä
valkosipulitomaattimurskaa
2 sipulia
2 porkkanaa
1/2 palsternakka
1/2 lanttu
1 ruukku meiramia
1/2 ruukkua tilliä
1/2 purkki smetanaa
merisuolaa
mustapippuria
1 rkl sokeria

Pilko juurekset ja sipuli, paista hetki pannulla, jonka jälkeen siirrä kattilaan. Paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistettu jauheliha juuresten joukkoon kattilaan.  Lisää kattilaan myös lihaliemi ja keitä 5 minuuttia.

Tämän jälkeen lisää keittoon tomaattimurska ja hapankaali, kiehauta. Lisää meirami, suolaa, jos tarvis ja sokeri. Hauduta keittoa parimymmentä minuuttia. Lisää lopuksi keiton joukkoon tilli. Tarjoile smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti