3. huhtikuuta 2013

Chilijauhe


Chilijauhe
Tuoreita punaisia jalapenoja
Tuoreita keltaisia habaneroja
Tuoreita punaisia habaneroja
hyötykasvikuivuri
mortteli

Kasvata chilit (tai osta kaupasta tuoreita). Leikkaa tuoreista chileistä kannat irti ja pilko chilit noin puolen sentin paksuisiksi renkaiksi. Siemenkotia ja siemeniä en itse poista, jotta tulisuus säilyy mukavasti. Jauheessa ei ainakaan itseäni siemenetkään haittaa ja ainahan ne voi siivilöidä pois, jos jaksaa.

Asettele pilkotut chilit hyötykasvikuivurin tasoille väljästi ja kuivaa miedolla lämmöllä täysin rapsakan kuiviksi. Tähän taisi mennä aikaa noin 4-5 tuntia.

Kun chilit ovat vihdoin kuivia, ota mortteli ja murskaa kuivat chilit hienoksi jauheeksi. Säilytä esim. kannellisessa lasipurkissa ja käytä maustamiseen.

 Kuivaamisen lopputulos mortttelissa valmiina jauhettavaksi.

Valmis chilijauhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti