24. maaliskuuta 2013

Tzatziki


Teimme pääsiäismenun balsamico-karitsanviulun ja rosmariiniperunoiden kaveriksi tzatzikia. Perusohje löytyi jogurttipurkin kyljestä, mutta tuunasimme sitä hieman.

300g kurkkua
1 tl suolaa
 2 valkosipulin kynttä
400g turkkilaista jogurttia (Valion laktoositon turkkilainen jogurtti on niin paksua, ettei sitä tarvitse valuttaa)
1 tl hunajaa
1 tl oliiviöljyä
mustapippuria
pari oksaa tuoretta minttua

Raasta kurkku, laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Sekoittele ja anna nesteen valua pois kurkkuraasteesta. Murskaa valkosipulin kynnet ja silppua minttu. Sekoita jogurtin joukkoon kurkkuraaste, valkosipulimurska, hunaja, oliiviöljy ja minttu sekä rouhi joukkoon mustapippuria. Sulje tiiviiseen astiaan ja anna makujen tasoittua muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti