25. maaliskuuta 2013

Tomaatti-avokadopasta


Parhaat ideat syntyvät usein sattumalta. Tämän nopean pasta-annoksen taustalla oli kaksi asiaa; toisaalta keittiössä viikonlopun jäljiltä majaileva randomsetti hyviä raaka-aineita täydellisen kypsä avokado mukaan lukien ja - tietysti kun avokadosta puhutaan - Chickling-blogin supersuosittu avokadopasta.

Emme muuten ole tuota "blogipastaa" vieläkään tehneet, koska vastarannan kiiskenä en oikein ole uskonut, että se voisi olla kaiken saamansa hehkutuksen arvoinen. Kokeilua ei ole myöskään edistänyt se, että toisella meistä on oppimisprosessi avokadon syönnin suhteen vielä hieman kesken :)

Mutta palataan takaisin keittiöömme ja viikonlopun ylijäämäraaka-aineisiin. Allaoleva resepti syntyi lennosta kokkailun aikana, ohjenuorana yksinkertaisesti se, että kaikkien ainesten on löydyttävä jo valmiiksi kotoa. Lopputulos yllätti avokadoskeptikkommekin iloisesti, ja herkku katosi lautasilta nopeasti. Mukavasti makeutta grillatessa saaneet tomaatit, kirpeä ranskankerma ja hennon aromikas avokado sopivat mainiosti yhteen, ja aasialaishenkinen lime-koranteri-chili-yhdistelmä toivat annokseen aavistuksen hallittua potkua.

Tämän kuun loppuun asti sattuu sopivasti olemaan meneillään myös Mokon paras pasta -kilpailu, johon tällä reseptillä osallistumme. Kenties tomaatti-avokadopastamme komeilee vielä joskus Moko Market Café:n lounaslistalla!


Grillitomaatit

6 romatomaattia
n. 2 rkl Arbequina-oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa

Pastakastike
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl valkoviiniä
200 g crème fraîchea
1 avokado
1,5 rkl tuoreita korianterin lehtiä
0,5 tl mietoa punaista chiliä kuivattuna
0,5 limettiä
0,5 tl sokeria
mustapippuria
merisuolaa


farfalle-pastaa
tuoretta ruohosipulia
parmesanjuustoa

Puolita tomaatit ja asettele uunivuokaan. Lorauta tomaatinpuolikkaiden päälle oliiviöljyä ja jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa. Paista uunissa 225 asteessa grillivastusten alla, kunnes tomaattien pinta on kauniisti ruskistunut.


Silppua salottisipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne nopeasti pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon valkoviini ja anna kastikepohjan keittyä kasaan hetken. Laita pasta samalla kiehumaan. Kuutioi avokado. Lisää kastikkeeseen crème fraîche, avokadokuutiot, korianterin lehdet, limemehu, sokeri, mustapippuri ja suola. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita se pastan joukkoon. Asettele lautaselle yhdessä grillitomaattien kanssa, ripottele päälle ruohosipulisilppua ja kruunaa annos lopuksi parmesanlastuilla. Tarjoile annokset heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti