16. maaliskuuta 2013

Kiinalainen luumukastike

Viikonlopun Pekingin ankan kaveriksi täytyi tehdä tietenkin kiinalainen luumukastike. Valmistus on yksinkertaista ja epäonnistumisen mahdollisuus on häviävän pieni. Lopputulos ankan kanssa on herkullinen.

Luumukastike
12 kpl kuivattuja luumuja
pari hyppysellistä viismaustetta
3 rkl soijakastiketta
5 rkl ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
1 dl vettä

Raasta appelsiinin kuorta noin teelusikallinen. Laita kattilaan kiehumaan miedolle lämmölle kaikki ainekset. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla niin kauan kunnes luumut ovat pehmeitä ja kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi ankan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti